Tehnička podrška: Pošalji email
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
B2B
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Croatian flag HR
Dostava

Stvaranje razlike: naša predanost industriji za održivo 3D printanje

15. 05. 2023

Jedna od stvari o kojoj konstantno razmišljamo je kako postati bolje ekološki osviještena tvrtka. U nadi da ćete nam se pridružiti u izgradnji svjetlije budućnosti, htjeli smo vam pokazati kako smanjujemo utjecaj 3D industrije i proizvodnje plastike na okoliš.

Početkom 2022. godine započinje naše putovanje za održivo 3D printanje. Tada je naš razvojni tim postigao značajan napredak u tehnologiji injekcijskog modeliranja. Ta je tehnologija korištena za izradu naših špula od 100% recikliranih materijala. Nadalje, ovaj novi inovativni proces ne samo što je poboljšao učinkovitost proizvodnje, već je također o smanjio potrošnju energije za 47%. 

Ali naravno, tu nam nije bio kraj! Svakim novim danom korak smo bliže zelenijoj poslovnoj praksi. Pogledaj što sve nudimo i pridruži nam se u praksi koja koristi održivo 3D printanje.

Dopuni, ponovno upotrijebi i umanji!

NOVO: REELfinity punjiva špula

Ako koristiš svoj 3D pisač kod kuće, vjerojatno znaš koliko praznih špula ode u smeće. Obzirom da znamo koliko već ima smeća u svijetu, počeli smo razmišljati što bismo mogli napraviti.

Zaključili smo da je najbolje rješenje svima omogućiti da printaju svoje špule filamenata kod kuće. Najbolja ideja bila je izrada STL datoteke špule i njeno besplatno dijeljenje s našim korisnicima!

REELfinity Refill Spool

Ovo bi mogla biti tvoja posljednja špula. Zašto ju ne isprobaš?

Za nabavku REELfinity samo preuzmi našu STL datoteku i isprintaj špulu na svoj 3D pisač. Dobit ćeš dva odvojena komada koja možeš spojiti nakon što između njih dodaš filament. Stavi filament na špulu i okreni ga za oko 45 stupnjeva. Ovdje možeš vidjeti video sastavljanja

U AzureFilmu nismo samo usredotočeni na utjecaj naših proizvoda na okoliš. Također smo se pobrinuli za poboljšanje mehaničkih funkcija naše špule:

  • Veće rupe na svakoj strani omogućuju lakši ispis. Rupe također smanjuju mogućnost pogrešaka tijekom printanja.
  • Funkcionalna igla koja drži filament kada se špula ne koristi.
  • Pravokutni otvor koji ti pomaže u zatvaranju špule. Kada je punjivi filament a špuli, skini vezice i špule filamenta su spremne za upotrebu.
  • Sustav mjerenja na jednoj strani špule. Tu ćeš moći provjeriti koliko ti je otprilike ostalo filamenta.

Korištenje REELfinity špule je odličan način za smanjenje otpada i doprinos zelenijoj budućnosti. Pridruži nam se u našoj misiji koja potiče održivo 3D printanje i preuzmi REELfinity špulu još danas. Dopunimo, ponovno upotrijebimo i umanjimo zajedno!

NOVO: Refill PETG filamenti

Sada kada imamo punjivu špulu, potrebni su nam i punjivi filamenti, slažeš se?

Predstavljamo naše nove Refill PETG filamente, dostupne u bijeloj, crnoj, sivoj, plavoj, crveni ruž i tigar narančastoj boji. Dizajnirali smo ove 1KG filamente za korištenje s našom REELfinity špulom, čime se smanjuje otpad i minimizira utjecaj na okoliš. Štoviše, PETG filamenti mogu se 100% reciklirati ako se pravilno odlažu.

Refill: PETG Filaments

Trenutno nudimo Refill PETG filamente u 6 najpopularnijih boja. Međutim, predani smo proširenju naše punjive linije kako bismo uključili sve naše filamente. Cijenimo tvoje povratne informacije i voljeli bismo čuti od tebe koje filamente želiš vidjeti u našoj punjivoj liniji. Tvoj će nam doprinos pomoći da odredimo prioritete naših nastojanja da održive izbore učinimo pristupačnijim svima. 

Odaberi održivost. Odaberi UNSET filamente.

Znaš za naše UNSET filamente? UNSET filament izrađen je od ostataka materijala iz proizvodnje naših PLA, ASA, ABS, Silk i PETG filamenata. To znači da recikliramo svaki komad preostalog materijala i ništa se ne baca. 

Rezultat je visokokvalitetan filament savršenog promjera koji može izaći iz proizvodnje s različitom mješavinom boja, čineći svaki ispis jedinstvenim. UNSET boje nisu dio našeg standardnog kataloga, ali nude beskrajne mogućnosti za one koji žele eksperimentirati s različitim bojama i nijansama. Nikad ne znaš koju ćeš dobiti boju, ali to i je dio zabave! Dakle, ako želiš svoje smeće pretvoriti u blago, potreban ti je naš UNSET filament

Saznaj sve o procesu izrade našeg visokokvalitetnog UNSET filamenta.

UNSET filament

Razgradnja plastike: Biorazgradivost PLA filamenata

Iako 3D industrija i dalje ima prostora da postane još zelenija i ekološki prihvatljivija, biorazgradivi filamenti postoje već dulje vrijeme. Riječ je o PLA filamentima, koji su također među najpopularnijim filamentima. 

PLA je izrađen od biljnih obnovljivih i biorazgradivih materijala što ga čini biorazgradivim i daje mu mogućnost recikliranja. Zbog toga je PLA puno bolji za okoliš od nekih drugih materijala, poput primjerice ASA.

PLA filamenti

Stvorimo zajedno zeleniji svijet

Zaključno, kao društvo moramo postati svjesniji utjecaja koji imamo na okoliš. U AzureFilmu smo predani održivosti i smanjenju otpada u industriji 3D ispisa. Konstantno razvijamo nove načine koji će pomoći zelenoj revoluciji. Ohrabrujemo sve da poduzmu korake ka zelenijoj budućnosti, bilo da se radi o recikliranju, smanjenju otpada ili odabiru održivih proizvoda. Radimo zajedno na stvaranju ljepšeg i održivijeg svijeta. Odaberite održivost, odaberite AzureFilm.
 

cookie icon
Kolačiće koristimo da bismo razumjeli kako koristite web stranicu i poboljšali vaše korisničko iskustvo. To uključuje personaliziranje sadržaja i oglasa. Klik ovdje. za uređivanje ili otkazivanje pretplate na kolačiće. Nastavkom pregledavanja web mjesta ili zatvaranjem ove obavijesti pristajete na upotrebu kolačića.

Postavke privatnosti

Web analitika

Oglasi

Web kolačići

Za usporedbu možete odabrati do 5 proizvoda:

    Usporedi Zatvori usporedbu