Tehnička podrška: Pošalji email
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Croatian flag HR
Dostava

SERMOON D1 : Zašto odabrati ovaj 3D printer?

31. 05. 2022.

Sermoon D1 printer je zatvorenog tipa modernog dizajna. Dolazi sa senzorom filamenta, tihom matičnom pločom, potpuno metalnim ekstruderom s izravnim pogonom, 4.3-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, vijkom za dvostruku Z os i još mnogo toga. Sve to Sermoon D1 čini printerom industrijske kvalitete. Zašto onda nabaviti još jedan 3D printer ako ga već posjedujete? Trošenje novaca na 3D printer samo zato što je najnoviji nema nikakvog smisla. Zašto onda Creality Sermoon D1?

U ovoj Sermon D1 recenziji, cilj nam je raščlaniti sve razloge zašto biste trebali kupiti Creality Sermoon. Pogledajmo sada glavne značajke ovog najnovijeg dodatka.

Značajke Sermoon D1 printera

Dizajn

Prva stvar koja pada za oko nakon što vidite Creality Sermoon D1 jest njegov dizajn i kako lijepo izgleda izvana. Dolazi u kvadratnom obliku. Njegovi su okviri izrađeni od srebrnih aluminijskih ekstruzija. Za kutove ekstruzija korištena je plastika. Nju biste trebali postaviti na samom kraju, inače ćete se dobro namučiti svaki put kada se ukaže potreba za njihovim uklanjanjem. Nije ih lako skidati, pa imajte to na umu prilikom sastavljanja printera.

Za bočne ploče korišten je pleksiglas kako bi se printeru dao transparentan dizajn. Naravno, sprijeda ima vrata kako biste sami mogli izvaditi isprintani 3D model.

Radni volumen

Radni volumen ovog 3D printera je 280 x 260 x 310 mm. Kao što smo već ranije spomenuli, Sermoon D1 je printer zatvorenog tipa. U usporedbi s drugim zatvorenim printerima, Creality Sermoon D1 je prilično velik. Veličina ispisa je oko 280*260*310mm što je izvrsno za takav pisač, osim ako ne želite ispisivati stvarno ogromne veličine. Ako tražite 3D pisače koji nude još veće dimenzije ispisa, savjetujemo vam da bacite pogled na CR-10 MAX.

Ekstruder s izravnim pogonom

Pa, već ste i sami svjesni prednosti ekstruzije s izravnim pogonom. Povrh toga, Sermoon D1 ima potpuno metalan ekstruder s izravnim pogonom, što mu daje čvrstu konstrukciju. Vrući kraj može doseći temperaturu do 250 ℃. Temperatura postolja je ≤110°C zbog čega je ovaj printer izvrstan za filamente kao što su ABS, PETG, PLA, i više.

Napajanje promjenjivog napona

Kada je u pitanju napajanje, različiti naponi velik su problem. To može uništiti ispis, kao i sam printer. No s Creality Sermoon D1 to neće biti problem zbog njegove značajke prilagodljivosti.

3D printer može se prilagoditi rijetkim naponima tako da rad ispisa ostane neoštećen dok printer ostaje u dobrom stanju dugo vremena. To je značajna značajka za ljude koje muči problem s naponom.

Štoviše, značajka oporavka ispisa osigurava da možete nastaviti s procesom ispisa ako dođe do problema sa strujom. Na taj ćete način nastaviti gdje ste stali u uštedjeti vrijeme i novac.

Tiha matična ploča

Ako ste već kupili Sermoon D1 sigurno ste primijetili da matična ploča nije bešumna. Ali da, printer može raditi gotovo nečujno. Buka nije nešto što će vas nervirati dok ste zauzeti ispisom. Ovo je puno bolja opcija u usporedbi s drugim pisačima dostupnima na tržištu. Za one koji nemaju posebnu radionicu ili garažu za držanje printera i moraju ga smjestiti u svoj dnevni boravak ili radnu sobu, Creality Sermoon D1 može se pokazati kao najbolji izbor.

32-bitna matična ploča radi gotovo nečujno zajedno s tihim stepper driverom. Ne zaboravimo da je printer u potpunosti zatvoren. Sve to osigurava duži rad na minimalnoj razini buke i nudi mirno radno okruženje. 

 

Zaslon osjetljiv na dodir u boji

Još jedna odlična značajka Sermon D1 printera je zaslon osjetljiv na dodir u boji. Uz to, svojim printerom možete upravljati samo vlastitim prstima. Sve što morate jest pritisnuti naredbu i gledati dok se ispis izrađuje i završava. Veličina zaslona je 4.3-inča. Nagnuti zaslon omogućuje bolji položaj gledanja.

Samostalno sastavljanje

Creality Sermoon D1 ne dolazi sastavljen, pa ako niste DIY osoba onda bi vam ovo moglo predstavljati problem. Za druge, ovo bi moglo biti zabavno učeći pritom kako uređaj zapravo radi. Koristite priručnik prilikom sastavljanja i gledajte slike koje jasno opisuju ispravan način spajanja dijelova. Nemojte paničariti ako ste početnik jer printer treba samo djelomično sastaviti.

Senzor nestanka filamenta

Količina frustracije koju osjećate kada primijetite da su vam sati printanja uništeni jer niste uspjeli identificirati da bi vam moglo ponestati filamenta je nemjerljiva. Mnogi su to iskusili iz prve ruke. Imajući to na umu, Creality je dodao senzor filamenta. On vam signalizira kada vam treba novi filament.

Vijci za dvostruku Z-os

S njima, Creality Sermoon D1 osigurava dobro sinkrono kretanje na ploči za ispis i pruža visokokvalitetne ispise.

Velike ručice za niveliranje

Ovo je od velike pomoći kada želite poravnati postolje na trenutni položaj. Nije teško, samo se uvija i okreće u skladu s time. No, ako želite, postoji i mogućnost nadogradnje s BL-touch ili CR-touch kako biste mogli automatski prilagoditi tablicu.

Prednosti i nedostaci Sermoon D1 3D Printera

Prednosti

 • Dizajn koji privlači poglede
 • Može printati veće objekte
 • Čvrste je građe
 • Osigurava dobar toplinski integritet tijekom čitavog procesa ispisa
 • Ima manje temperaturnih promjena što potiče visoku kvalitetu i dosljednost ispisa.
 • Ima senzor filamenta
 • Cijena printera je razumna
 • Dobro je za rad s visokotemperaturnim filamentima
 • Najtiši dostupan 3D printer
 • Omogućuje promatranja rada ispisa iz svih smjerova zbog prozirnog dizajna kućišta

Nedostaci

 • Jedna SD kartica ne može na sebi imati više od 20 modela
 • Gornji dio printera je otvoren, no to ne utječe na kvalitetu 3D ispisa
 • Zaslon osjetljiv na dodir nalazi se unutar kućišta što stvara neugodnosti tijekom ispisa
 • Nema opciju automatskog niveliranja postolja (CR-touch)

Koje filamente možete ispisati Sermoon D1 printerom?

Creality Sermoon D1 odličan je za filamente visokih temperatura kao što su PETG, ASA, PLA, ABS, TPU. Kada provodite testove s ovim filamentima, rezultati bi vas mogli zasigurno impresionirati, pozivajući vas da još više ispisujete. Budući da je gornji dio printera otvoren, toplina može pobjeći pa možda nećete imati tako dobre rezultate s ispisima filamenata poput ABS-a.

Mi također nismo imali velika očekivanja, no test je prošao odlično i konačan ispis bio je zadovoljavajuć. Rezultati za filamente kao što su TPU i PETG također su bili nevjerojatni kada smo testirali s njima.

Prednosti nabavljanja printera s kućištem

Nema dvojbe da je Sermoon D1 jedan od najboljih Creality printera kada je u pitanju izgled. Od prozirne staklene ploče do aluminijskog okvira, sve to zajedno čini ga jednostavno prekrasnim! Creality Sermoon D1 je printer zatvorenog tipa. Značajka zatvorenosti ima mnoge prednosti koje nudi svojim korisnicima.

Ovdje korišteno kućište je prozirno tako da možete promatrati što se događa na printeru. Iako je vrh otvoren, i dalje radi nevjerojatno. Mogli bismo istražiti više mogućnosti ispisa da je printer u potpunosti zatvoren, pa bi to bilo nešto na čemu bi Creality trebao poraditi. Ipak, lako možete koristiti filamente kao što su ABS, PLA, PETG, TPU i slično.

Zatvaranje printera pomaže u održavanju fiksne temperature iznutra, tako da ne varira. To poboljšava kvalitetu ispisa, zadržava otrovne pare i održava okoliš vašeg radnog prostora čistim. Povrh toga, sprječava skupljanje prašine unutar printera što produžuje njegov vijek trajanja.

Kućište je tu da printer zaštiti od bilo kakve potencijalne štete. Još jedna velika prednost je što smanjuje buku printera tako da je u vrijeme ispisa gotovo tišina. U slučaju da imate djecu ili kućne ljubimce, Sermoon D1 činio bi se najboljim izborom jer štiti i njih jer ne mogu doći u kontakt s vrućim dijelovima printera.

Konačna presuda

Čak i nakon svih rasprava, i dalje stoji pitanje vrijedi li Sermoon D1 uloženog novca? Kada bi odluka trebala pasti isključivo na temelju izgleda, onda bi odgovor bio lak, no izgled nema nikakve veze s 3D ispisom.

Ekstruder s izravnim pogonom dobra je karakteristika koja ide u prilog Sermoon D1 printeru . Također, kućište mu daje stabilnije okruženje, tako da je moguće ispisivati čak i ABS, no teško je shvatiti zašto su zaslon osjetljiv na dodir stavili u kućište. Naporno je otvarati prednja vrata svaki put kada morate koristiti zaslon.

Što se kvalitete ispisa tiče, moramo reći da smo impresionirani. Printer je isporučio nevjerojatne ispise s raznim filamentima. Uz to ispisuje iznimno tiho, što je veliki plus. Sermoon D1 firmware možete nadograditi što vam omogućuje rad s pisačem na kineskom i engleskom jeziku.

Ukratko, Sermoon D1 može proizvesti dosljedne i visokokvalitetne ispise; ima senzor filamenta, odlično radi s visokotemperaturnim i fleksibilnim filamentima, te tiho završava posao. Izgled je bonus, a cijena ga čini nadohvat ruke. Osim toga, mislimo da vrijedi uloženog novca. Prije donošenja bilo kakve odluke, predlažemo da sami istražite, a zatim donesite zaključak. Ako se odlučujete za kupnju svog prvog 3D printera, provjerite i:  KAKO ODABRATI PRAVI 3D PRINTER – VODIČ ZA KUPNJU 3D PRINTERA.

Kolačiće koristimo da bismo razumjeli kako koristite web stranicu i poboljšali vaše korisničko iskustvo. To uključuje personaliziranje sadržaja i oglasa. Klik ovdje. za uređivanje ili otkazivanje pretplate na kolačiće. Nastavkom pregledavanja web mjesta ili zatvaranjem ove obavijesti pristajete na upotrebu kolačića.

Postavke privatnosti

Web analitika

Oglasi

Web kolačići

Za usporedbu možete odabrati do 5 proizvoda:

  Usporedi Bliska usporedba