Tehnička podrška: Pošalji email
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
Croatian flag HR
Dostava

ENDER 3 S1 RECENZIJA

06. 05. 2022.

Koliko je od vas željelo da Ender 3 serija može printati fleksibilne filamente? Koliko vas je željelo imati Ender 3 printer a automatskim niveliranjem ležaja? Creality nas je konačno čuo i predstavio Ender 3 S1, koji nam daje ekstruder s izravnim pogonom, novu platformu ležaja i CR touch za automatsko niveliranje ležaja.

Svi znamo da je serija Ender 3 najpopularnija serija pisaća među manjim modelima. Prošle nas je godine Creality iznenadio s Ender 3 V2 – pisačem najopakijeg izgleda, s ladicom za slatkiše ili alat ako to želite, novim zaslonom u boji i tihom matičnom pločom. Ovoga puta predstavljamo vam još bolji, veći Ender 3 S1 s mnogim poboljšanjima. Za početak, najvažnija značajka ovog Ender 3 pisača je to što ima izravni pogon, dvostruku vuču i puni metalni ekstruder, dva osnovna senzora – senzor za detekciju filamenta, te senzor automatskog niveliranja. Novi sklop pisača dizajniran je na način da korisniku omogućuje da sastavi dijelove i počne ispisivati za samo 10 minuta. Ima visoku preciznost Dualne-Z osi, dva motora Z-osi, novu 32-bitnu matičnu ploču s ultra tihim upravljačima i još mnogo toga.

NAJVAŽNIJE ZNAČAJKE

 • Ekstruder s izravnim pogonom
 • PC magnetna ispisna ploča
 • CR Touch (automatsko niveliranje ležaja metalnom sondom)
 • Dva motora Z-osi
 • Nadogradnja dualne Z-osi s remenicom i zupčastim remenom
 • Senzor filamenta
 • 32-bitna matična ploča s ultra tihim upravljačima
 • Zaslon osjetljiv na dodir od 4.3 ″
 • Zatezivač X i Y remena
 • Kutija s alatom
 • Držač filamenta
 • Creality napajanje
 • Jednostavan za sastavljanje (10 minuta)

ŠTO JE NOVO?

1. EKSTRUDER S IZRAVNIM POGONOM

Ekstruder je najvažniji dio 3D printera. Zašto? Zato što gura filament prema zagrijanoj mlaznici gdje se topi i ekstrudira. Svi ekstruderi imaju tri identična dijela, koračni motor, pogonski zupčanik i prenosnik. Iako su komponente ekstrudera uvijek iste, imamo dvije različite vrste ekstrudera: Bowden i izravni pogon. Razlika između njih je unutar ekstrudera i koliki put filament mora prijeći prije nego uđe u zagrijanu mlaznicu. (više detalja na sljedećoj poveznici).

Ekstruder s izravnim pogonom ima manji put i uvlačenje. Također, naredbe za ekstruziju su brže, što stvara stabilniju kontrolu taloženja materijala, a time i veću rezoluciju. Ova dodatna kontrola i kraći put filamenta čini ispis fleksibilnijim i druge posebne materijale vrlo lakima i vjerojatnijima da će dati bolje rezultate. Budući da su ekstruder i vrući kraj vrlo blizu jedan drugome, sila koju ekstruder dovodi ne mora biti tako jaka, što znači da će biti manja vjerojatnost klizanja filamenta preko vijka jer će ekstruder biti nježniji prema filamentu.

2. PC MAGNETNA ISPISNA PLOČA

Ender 3S1 ima novu ispisnu površinu- PC magnetnu ploču. Puno je jača i otpornija od stare magnetske ploče koju dobivamo s Ender 3 PRO. Ova ploča je otpornija na više temperature i fleksibilnija je, može se ukloniti i vrlo se dobro drži magnetima. Odlično paše PLA, PETG, PEEK, ABS, ASA, TPU i drugim filamentima. Uz ovu ploču neće vam trebati nikakva traka, ljepilo ili lopatica. Lako prianja na površinu za ispis, lako se uklanjaju otisci, samo lagano savijte kako biste odmah otisnuli.

PC je izvrsna nadogradnja jer može izdržati brojne cikluse toplice kroz koje ležaj 3D printera prolazi od ispisa do ispisa.

3. CR TOUCH S METALNOM SONDOM

3. CR TOUCH S METALNOM SONDOM

Budući da su mnogi proizvođači imali problema s BL touch-om i plastičnom iglom, Creality ga je unaprijedio i napravio CR touch s metalnom senzorskom iglom, koja se ne može sudarati s ležajem za ispis jer se uvijek automatski uvlači. Također je i mnogo točnija od BL-touch i izgleda drugačije. Najvažnija razlika je u senzoru; CR touch koristi tehnologiju optičkog senzora za otkrivanje položaja igle iznutra (BL touch mjeri elektromagnetska polja). Ova vrsta tehnologije vrlo je pouzdana i brza. CR-Touch ima dulji vijek trajanja i veću ponovljivost.

Length:

39.46 mm

Length (with sensor pin extended):

44.98 mm

Width:

16.18 mm x 16.24 mm

Weight:

11 g

4. DVA MOTORA Z-OSI

Motor Z-osi odgovoran je za kretanje platforme duž Z osi. Na pisaču Ender 3, portal X-osi može se ponekad nagnuti zbog dodatne težine ispisne glave koja je stavljena na Z šipku ili ležajeve s jedne strane kao rezultat gubitka ravnoteže. To može utjecati na kvalitetu ispisa, može stvoriti probleme s poravnanjem ležaja, jer vrući kraj može biti na različitoj visini duž X osi portala ako je portal nagnut ili se ljulja. Ljuljanje također može dovesti do problema poput zvonjenja.

S Ender 3 S1 nećete imati ovakvih problema, budući da dva motora -Z- osi s navojnim šipkama osiguravaju stabilnost X-osi tijekom ispisa, te mogu smanjiti trošenje mehaničkih komponenti.

5. NADOGRADNJE DUALNE Z-OSI S REMENICOM I ZUPČASTIM REMENOM

Uz dva motora Z-osi, možemo pronaći i remenicu i zupčasti remen. Na taj će način ispis biti još precizniji, a ekstruder se može ravnomjerno kretati po Z-osi. Ova dodatna nadogradnja vrlo je korisna, pogotovo ako želite brzi ispis. Budući da je ekstruder s izravnim pogonom smješten u blizini vrućeg kraja, ima nešto više težine nego s druge strane. Na taj način remenica i zupčasti remen jamče ravnomjerno i vrlo precizno kretanje po Z-osi.

8. SENZOR FILAMENTA/SENZOR POTROŠNJE FILAMENTA

Zamislite da ste puno vremena potrošili na dizajn svog 3D modela i postavljanje printera. Napravite nekoliko testova kako biste pronašli optimalne parametre ispisa, a sada počinjete ispisivati neposredno prije spavanja u nadi da ćete se probuditi uz svježe isprintani model. Pa, bez senzora, ova situacija je gotovo nemoguća.

Senzor filamenta pomaže nam otkriti kada nam tijekom procesa ispisa počinje nestajati filamenta. Pisač će prestati raditi u odgovarajućem trenutku i to će nam dati priliku da spasimo 3D model i sačuvamo kvalitetu ispisa. Senzor će poslati signal pisaču kada filament dođe do kraja špule, a Ender 3 S1 će pauzirati zadatak ispisa dok ne ubacimo novu špulu. Automatsko prepoznavanje isteka filamenta jedna je od najvažnijih funkcija pisača.

 

 

 

 

ENDER 3 S1

 

Technology:

FDM

 

Printing size:

220x220x270mm

 

Machine size:

487x453x622mm

 

Machine weight:

9,1 kg

 

Extruder

Extruder Direct Drive

 

Printing Speed:

150mm/s, recommended 60-100 mm/s

 

Filament:

1.75mm PLA, TPU, PETG, ASA, SILK, ABS

 

Input :

AC 100-120V AC 200-240V  50/60Hz

 

Output:

DC 24V

 

Total Power:

350W

 

Layer thickness:

0.1 mm - 0.4 mm

 

Nozzle diameter:

Standard 0.4mm

 

Precision :

±0.2 mm

 

Format file:

STL, OBJ, AMF

 

Highest nozzle temperature:

260℃

 

Highest printbed temperature:

100℃

 

Toolbox:

Yes

 

Printing platform:

PEI  magnetic build plate

 

Slicer sofware:

Cura/Simplify 3D/Prusa slicer/Repetier-Host

 

Touch screen:

4.3 "Color Touch Knob Screen

 

Working mode:

Memory card offline or online printing

 

Resume printing after power failure:

Yes

 

Filament sensor:

Yes

 

Dual Z-axis screws:

Yes

 

Auto bed leveling:

CR touch

 

Language:

English

 

Computer operating system:

Windows XP/Vista/7/10/MAC/Linux

 

6. 32-BITNA MATIČNA PLOČA S ULTRA-TIHIM UPRAVLJAČIMA

U ovom pisaču možemo pronaći 32-bitnu matičnu ploču koja je jedna od najboljih nadogradnji koje je Creality napravio posljednjih godinu dana. Glavni zadatak matične ploče je povezivanje i upravljanje mehaničkim i električnim dijelovima 3D pisača. Ova kontrolna ploča nadzire sve čime se može digitalno manipulirati, od grijača, koračnih motora, ventilatora, do termistora i termistorske mlaznice. Uz ovu ploču dobivate poseban set ventilatora koji kontroliraju temperaturu upravljačima, kako se ne bi pregrijali. Također dolazi s STM32F103 mikrokontrolerima koji koriste Cortex-M3 jezgru, s maksimalnom brzinom procesora od 72 MHz. Tihi upravljači jamče zvuk pisača ispod 50 dB.

7. ENDER 3 S1 CREALITY NAPAJANJE

Napajanje je skrivena kutija ispod Ender 3 S1 ležaja, zahvaljujući kojoj vaš printer magično radi 😊 Sadrži ispravljački krug i transformator koji može obraditi do to 24 volta i 350 Watta. Ovoga puta Creality je odlučio napraviti vlastito napajanje za Ender 3 S1 s vanjštinom od legure aluminija, koja ima dobru otpornost na kompresiju i učinkovito štiti unutarnje dijelove. Dizajnirana je i na način da ventilator može učinkovito raspršiti toplinu, što ga čini sigurnijim i pouzdanijim. Transformator je smanjio stopu kvarova i osigurava stabilan rad napajanja. Model napajanja koji možemo pronaći u Ender 3 S1 je CMS-350-24.

 

Creality power supply for Ender 3 S1:  CMS-350-24

INPUT

100-120/200-240 V ~ 8.6/4.3 A 50/60 Hz

OUTPUT

24V  14.6 A

ZAKLJUČAK

Recenzija Ender 3 S1 prošla je odlično. Testirali smo PLA, PETG i TPU filamente i svi su rezultati bili nevjerojatni! Ako tražite jeftin, ali učinkovit pisač s ekstruderom s izravnim pogonom, onda je ovaj pisač definitivno za vas. Brzina ispisa je sporija od starog Ender 3 pisača, ali na taj način pisač održava točnost i kvalitetu ispisa.

Cijena Ender 3 S1 stvarno je prilagođena korisniku i za ovu cijenu Creality uistinu daje puno toga s čim se može raditi. Cijena u našoj trgovini iznosit će 439 EUR, a datum izlaska negdje oko Nove godine. Tko zna, možda vas Djed Mraz iznenadi ove godine 😊

Kolačiće koristimo da bismo razumjeli kako koristite web stranicu i poboljšali vaše korisničko iskustvo. To uključuje personaliziranje sadržaja i oglasa. Klik ovdje. za uređivanje ili otkazivanje pretplate na kolačiće. Nastavkom pregledavanja web mjesta ili zatvaranjem ove obavijesti pristajete na upotrebu kolačića.

Postavke privatnosti

Web analitika

Oglasi

Web kolačići

Za usporedbu možete odabrati do 5 proizvoda:

  Usporedi Bliska usporedba