Tehnička podrška: Pošalji email
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Croatian flag HR
Dostava

Modix printeri: Modix BIG-60 V3

22. 06. 2022.

U posljednjih nekoliko godina cijene FDM printera su u silaznoj putanji. Prije 10 godina, malim tvrtkama bilo je gotovo nemoguće kupiti 3D printer veliko formata s visokokvalitetnim ispisima. Sada su se stvari promijenile i gotovo svatko može početi s 3D ispisima velikih objekata. Velike tvrtke 3D ispisa nude nam pristupačan 3D printer koji može koristiti svaki kreativac i izrađivač. Jedna od ovih velikih marki 3D printera je Modex. Modex je osnovan 2014. godine u Tel Avivu i fokusiran je na izradu velikih pristupačnih modularnih 3D printera.

Izraelski proizvođač 3D printera Modix nedvojbeno je ukrao svu pozornost. Modix 3D printeri su 3D printeri velikog formata po nevjerojatno pristupačnoj cijeni. Nedavno su razvili ogroman printer s volumenom ispisa 1,800 x 600 x 600 mm. Modix 3D printeri poznati su po svom DIY kompletu;  korisnici će morati potrošiti nešto vremena da bi sklopili stroj. Kad je to uspješno završeno, na raspolaganju imate ogroman 3D printer koji može ispisati sve projekte koje ste si zamislili.

S početnom cijenom od 6.710,00 €, Modix Big-60 V3 zapravo je vrlo pristupačan s obzirom na volumen izrade i komponente visoke kvalitete. Tvrtka nudi ovu nevjerojatnu cijenu zbog DIY koncepta – sami morate sastaviti printer. Na taj način izrada traje puno kraće i nudi poseban popust na konačnu cijenu. Što je također odlično, možete sastaviti svoj 3D printer po mjeri; ako vam neke od značajki ne trebaju, jednostavno ih ne naručite. Na primjer, možete naručiti 3D printer Modix BIG-60 V3 i imati sekundarnu ispisnu glavu s kućištem, ali ne imati vodilice Z-osi. Vaš prijatelj, s druge strane, može naručiti isti printer, ali bez kućišta i s vodilicama Z-osi.😊

Modix BIG-60 3D printer predstavljen je još 2017. godine. Trenutna verzija daje nam konkurentnu mješavinu velikog volumena izrade, vrhunskih komponenti i naravno pristupačne cijene. Nadogradnje koje su napravljene na V3 verziji implementirane su i na ostale modele.

ZNAČAJKE

Modix Big-60 V3 nudi dvostruki izravni pogon koji poboljšava točnost njegove sekundarne ispisne glave, bolji mehanizam za ekstruziju, te PEI površinu za ispis koja osigurava bolje prianjanje i lakše uklanjanje 3D ispisanih modela. Printer ima XYZ preciznost od 4 mikrona x 10 mikrona x 0.5 mikrona, dok debljina sloja varira od 40 do 800 mikrona.

Poboljšan dizajn

Modix Big-60 verzija 3 dizajniran je u posebnom crnom i crvenom dizajnu. Ima čvrstu šasiju s okvirom od 40 mm * 40 mm koji je izrađen od T-utora aluminijskih profila uparenih s prahom obloženim laserski izrezanim aluminijskim nosačima i spojevima.

Ova serija Big-60 ima šire vodilice i nosivost zahvaljujući Hiwin MGM šinama za kretanje koje nude veću preciznost i glatkiji rad od MGN šina koje su se koristile na Big 60 V2. Printer nudi i četiri kuglasta vijka na svojoj Z-osi, od kojih svaki ima precizni vodeći vijak koji omogućuje kretanje duž ležišta za ispis na visini sloja od 0,5 mikrona.

Printer Big 60 V3 opremljen je profesionalnih signalnim kabelima renomirane njemačke tvrtke IGUS. Jedna od opcija koju možete dodati printeru jest kućište od 3 mm aluminijskih kompozitnih ploča i polikarbonatnih listova koje ojačava vrata komore za ispis.

Osim što nude snagu, stabilnost i veliki volumen izrade, ove komponente također nude izvrsnu toplinsku i zvučnu izolaciju koja osigurava održavanje ujednačene temperature. Aluminijsko kućište printera omogućuje uklapanje bilo kakve prilagođene opreme, dok poklopac daje lak pristup ležištu za ispis.

Veliki volumen izrade

Modix Big 60 V3 nudi volumen izrade od 600 mm x 600 mm x 600 mm. To 3D kreatorima omogućuje ispis velikih predmeta ili prototipova u jednom potezu – veći 3D modeli mogu se ispisati pojedinačno, što smanjuje rizik od kvara dijelova kada se puste u stvarnu primjenu. 3D ispisani predmet izrađen od jednog komada ima veću snagu.

Učinkovit ekstruder

Big 60 V3 dolazi s E3D Aero ekstruderom s izravnim pogonom koji prati V6 Volcano vrući kraj koji omogućuje zamjenu mlaznica različitih promjera za upravljanje brzinom protoka. Sustav ekstruzije printera je prilagodljiv – možete povećati temperaturu koju njegom termistor može izdržati, tj. od 285 stupnjeva Celzijevih do 500 stupnjeva Celzijevih.

S ovim printerom možete ispisivati materijale industrijske kvalitete kao što su karbonsko vlakno, najlon, ABS, PC ABS, i mnogi drugi. Printer je također kompatibilan s PLA, PETG, PVA, ASA, TPU, SILK, i drugim 3D filamentima. Možete koristiti različite promjere mlaznica -od 0.4 mm, 0.6 mm, 0.8 mm, 1 mm, pa čak i do 1.2 mm mlaznica.

Dvostruke toplinske zone

Spomenuli smo da ima sjajan ispis velikih formata, no Big 60 V3 također obavlja odličan posao kod ispisa manjih predmeta zahvaljujući dvostrukim toplinskim zonama. Unutarnje zone dimenzija 200 mm x 200 mm mogu proizvesti dijelove malog obujma bolje kvalitete uz manju potrošnju energije.

Automatsko niveliranje postolja

Kao i većina profesionalnih 3D printera, Big 60 V3 pruža automatsko niveliranje postolja. Platforma postolja koristi 100 ispitnih točaka. Na taj način možete brže postaviti printer i imati točnije ispise prvog sloja, uz naravno manje napora.

Sučelje zaslona osjetljivog na dodir

Sučelje zaslona osjetljivog na dodir dužine sedam inča omogućuje vam kontrolu i praćenje različitih funkcija na printeru. Uz Wi-fi opciju, možete daljinski upravljati printerom putem računala ili čak mobilnog uređaja.

Jednostavno sastavljanje

Dolazeći kao DIY komplet, Big 60 V3 dizajniran je za lakše i brže sastavljanje.

Sastavljanje printera nije tako teško zahvaljujući pojednostavljenom korisničkom priručniku koji dobivate uz sam printer. Također, dostupno je više od 80 videa koji sadrže korak-po-korak postupak sastavljanja.

32-bitna elektronička ploča

Big 60 V3 dolazi s Duet 3D 32-bitnom elektroničkom matičnom pločom koja nudi značajke poput funkcije za nastavak ispisa koja pohranjuje sve vaše ispise i oporavak u slučaju nestanke struje. Zahvaljujući ovoj komponenti kretanje glave za ispis relativno je glatkije.

Automatsko proširenje kalibracije

Ova nadogradnja je predstavljena kao nova upravljačka kutija koja sadrži dodatnu elektroničku ploču pod nazivom DUEX-5 ploča za proširenje koja udvostručuje ukupni broj koračnih drajvera s 5 na 10.
Dodjeljujući namjenski pogon za svaki od motora osi Z i X dobivamo specifičnu kontrolu nad svakim koračnim motorom i više se ne smije pomicati unisono. To omogućuje izvođenje potpuno automatizirane rutine kalibracije sustava pritiskom na gumb.
Nadogradnja nudi potpuno ožičenu novu elektroničku kutiju s Duet 2 WiFi kontrolerom, Duex-5 ekspanzijskom pločom, žicama za sve motore i dodatnim krajnjim graničnikom po X-osi. Svoju zadanu elektroničku kutiju možete zadržati kao rezervnu / rezervnu kopiju.

Softver

Modix ne nudi poseban slicing softver, pa možete koristiti na primjer Cura, Slic3r, Simplify3D i druge. BIG-60 V3 također se može povezati s vašim računalom preko Wi-Fi ili USB veze. Postoji i web sučelje i mobilna aplikacija koji se mogu koristiti za daljinsko upravljanje printerom.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

 • Vrsta ekstrudera: jednostruk, izravan pogon, opcionalna dualna ekstruzija
 • Podržani materijali: karbonsko vlakno, najlon, ABS, PC ABS, PLA, SILK, PETG, PVA, ASA, TPU, PLA drvo,…
 • Dimenzije: 900 x 950 x 975 mm
 • Kućište: Opcionalno
 • Maksimalna temperatura ekstrudera: 300 °C/572 °F
 • Preciznost: 4 x 10 x 0.5 Mikrona
 • Visina sloja: 40 - 800 Mikrona
 • Niveliranje postolja: automatsko niveliranje postolja
 • Povezivost: SD kartica, USB kabel. WI-FI se može dodati

Što dobivate u kutiji?

3D printer dolazi pakiran u nekoliko kutija, od koji svaka sadrži različit alat. U tim kutijama naći ćete sve dijelove potrebne za sastavljanje Modix Big 60 V3 printera:

 • Velika aluminijska ploča
 • Set kabela i žica
 • Aluminijske komponente premazane prahom
 • Setovi hex-ova i odvijača
 • SD kartica
 • Rezervni dijelovi
 • 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir
 • Držač špule
 • Kablovi za napajanje
 • Napajanje
 • Dualna ispisna glava (opcionalno)
 • Kućište (opcionalno)

 

ZAKLJUČAK

Modix Big 60 V3 je profesionalan printer s velikim volumenom ispisa, sučeljem zaslona osjetljivog na dodir, ekstruderom s izravnim pogonom (čak i dva ako želite), dualnom toplinskom komorom, automatskim sustavom za niveliranje postolja, PEI pločom, funkcijom nastavka ispisa, kompatibilnošću za ispisivanje više vrsta filamenata i još mnogo toga. Ako vas brine sastavljanje printera, ne morate razbijati glavu zahvaljujući uputama i videozapisima dostupnima na internetu. Za njegovu cijenu dobivate izvrstan stroj, jednostavan za korištenje, koji nudi kvalitetne 3D ispise. Ako kupite Modix printer dobivate 1 godinu jamstva i doživotnu podršku. Ako ste zainteresirani za neki drugi profesionalni 3D printer, obratite nam se na jure@azurefilm.com. On je veliki 3D stručnjak i rado će vam pomoći.

Kolačiće koristimo da bismo razumjeli kako koristite web stranicu i poboljšali vaše korisničko iskustvo. To uključuje personaliziranje sadržaja i oglasa. Klik ovdje. za uređivanje ili otkazivanje pretplate na kolačiće. Nastavkom pregledavanja web mjesta ili zatvaranjem ove obavijesti pristajete na upotrebu kolačića.

Postavke privatnosti

Web analitika

Oglasi

Web kolačići

Za usporedbu možete odabrati do 5 proizvoda:

  Usporedi Bliska usporedba